Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ο δικτυακός τόπος του σχολείου μας είναι στο στάδιο της ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό είναι πιθανόν να υπάρχουν τακτικές αλλαγές μέχρι να πάρει την τελική του μορφή.

Η πόλη

Η πόλη

Δήμος Γλυφάδας Η Γλυφάδα, έδρα του ομώνυμου δήμου, είναι παραλιακό προάστιο,...

Το σχολείο

Το σχολείο

Το 1951 η Τερψιθέα είχε περίπου 200 σπίτια και 500 μόνιμους...

Πολλές μέρες τώρα σκέφτομαι με ποιο τρόπο θα συστηθούμε στον δικτυακό τόπο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, που προσπαθούμε να στήσουμε με την πολύτιμη συνδρομή του πατέρα ενός μαθητή του Σχολείου μας. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες του Σχολείου αλλά και οτιδήποτε ενδιαφέρον κινήσει την προσοχή μας. Περισσότερο, όμως, μας ενδιαφέρει να μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, να σχολιάζετε τη θεματολογία και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Α΄ και Β΄ Τάξης

Γράφτηκε από τον/την Διευθύντρια on . Posted in Εκδρομές-Επισκέψεις

Εκτύπωση

Τα πρωτάκια και τα δευτεράκια του σχολείου μας, εκτός από το Θέατρο «Ακροπόλ», όπου θα πάει όλο το σχολείο στις 21 Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει να πάνε στις 7 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Επίσης στις 7 Φεβρουαρίου 2017 θα πάνε στο Μουσείο Ηρακλειδών και στις 21 Μαρτίου στο Πλανητάριο.

Ενημέρωση για εκδηλώσεις

Γράφτηκε από τον/την Διευθύντρια on . Posted in Ανακοινώσεις σχολείου

Εκτύπωση

Ανακοίνωση-ενημέρωση

Αγαπητοί γ******,

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής εκπαιδευτικών ομάδων του διακρατικού περιβαλλοντικού προγράμματος Ελλάδας – Κύπρου Χρυσοπράσινο Φύλλο, στο οποίο το Σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη φορά, θα δεχτούμε την επίσκεψη ομάδας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών/τριών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μάμμαρι Λευκωσίας. Με την ευκαιρία της επίσκεψης και της διοργάνωσης των εκδηλώσεων που απαιτούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στις παρακάτω εκπαιδευτικές επισκέψεις που γίνονται πέρα από τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου, εφόσον θέλετε να τις παρακολουθήσουν τα παιδιά σας από κοινού με την κυπριακή ομάδα. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

 

Την Πέμπτη 18/12/2014 και ώρα 19.30΄ θα παρακολουθήσουμε στο Πλανητάριο την ψηφιακή ταινία Στα μονοπάτια των άστρων. Η τιμή συμμετοχής είναι 3 ευρώ για τα παιδιά και 4 ευρώ για τους ενήλικες.

Το Σάββατο 20/12/2014 και ώρα 10.00΄ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Ακρόπολη με ξενάγηση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε ανεκτίμητους θησαυρούς και χώρους. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή των Αναφιώτικων, Πλάκας και Μοναστηράκι για να καταλήξουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα για το μεσημεριανό γεύμα στις 14.00΄. Να διευκρινίσουμε ότι η συμμετοχή στην ταβέρνα είναι ανεξάρτητη από την ξενάγηση και μπορείτε ανάλογα να ακολουθήσετε ή όχι.

Το Σάββατο 20/12/2014 και ώρα 8.00΄ το βράδυ θα παρακολουθήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την παράσταση Δώδεκα παρά δώδεκα, έργο του Ευγένιου Τριβιζά, με τιμή συμμετοχής 15,5 ευρώ για τα παιδιά και 22 ευρώ για τους ενήλικες.

Παρακαλούμε έως την Παρασκευή 28/11/2014 να δηλώσετε συμμετοχή σε όποιο από τα παραπάνω θέλετε ή και σε όλα ώστε να προβούμε στην επιβεβαίωση των κρατήσεων και στην αγορά των εισιτηρίων  

Από την Ομάδα Διδασκόντων

"Δες το αλλιώς" ....

Γράφτηκε από τον/την Διευθύντρια on . Posted in Ανακοινώσεις σχολείου

Εκτύπωση

Αγαπητοί γονείς,

1. Με αφορμή τη συνεργασία του Σχολείου μας με την WWFΕλλάς και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα “Δες το αλλιώς” που προτείνει, σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στη συγκέντρωση ειδών και αντικειμένων που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, ώστε να οργανώσουμε ένα αλλιώτικο bazaar. Η πρωτοβουλία αυτή σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών αλλά και όλων μας σε θέματα περιβαλλοντικά και κοινωνικά, γιατί η επαναχρησιμοποίηση, η δυνατότητα δηλαδή να δώσουμε μια “δεύτερη ζωή” σε κάτι, που είναι άχρηστο για εμάς αλλά ίσως χρήσιμο σε κάποιον άλλο, περιορίζει την σπατάλη των φυσικών πόρων και μειώνει τα απορρίμματα.

Αρχικά, τα παιδιά  θα παραδίδουν τα αντικείμενα που μπορείτε να προσφέρετε στις εκπαιδευτικούς των τάξεων από την Πέμπτη 27/11/2014 έως και την Τετάρτη 3/12/2014. Εφόσον αυτό το στάδιο ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα σχεδιάσουμε τις περαιτέρω ενέργειες και θα ενημερωθείτε σχετικά.

 

2. Επίσης, σας παρακαλούμε να επιστρέψετε το απόκομμα συμπληρωμένο με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email), εφόσον έχετε, προκειμένου να συμπληρωθεί η λίστα αποδεκτών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να οργανώσουμε, ούτως ώστε να λαμβάνετε άμεσα τις ενημερώσεις από το Σχολείο.

Σημείωση:Οι γονείς που έχουν ήδη δηλώσει, δεν χρειάζεται να το κάνουν πάλι, εκτός αν δεν έχουν λάβει από εμάς κανένα email. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε να ξαναγράψετε καθαρά την ηλεκτρονική διεύθυνση, γιατί κάποια έχουν επιστρέψει ως άκυρα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από το Σύλλογο Διδασκόντων

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ ΓΟΝΕΑ: ______________________________________

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ______________________________________

1η Ενημέρωση γονέων-κηδεμόνων – Ανακοίνωση συνάντησης

Γράφτηκε από τον/την Διευθύντρια on . Posted in Ανακοινώσεις σχολείου

Εκτύπωση

1η Ενημέρωση γονέων-κηδεμόνων – Ανακοίνωση συνάντησης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

1. Σας καλούμε να συμμετέχετε στην καθιερωμένη εκδήλωση για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει την Δευτέρα 27/10/2014 και ώρα 10.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Την ημέρα της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες θα έρθουν στις 9.45΄και θα αποχωρήσουν με τη λήξη της γιορτής, η οποία έχει διάρκεια μιας ώρας περίπου. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

2. Επίσης, σας καλούμε να συμμετέχετε στην ανοιχτή συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων όλων των τάξεων του Σχολείου, την Τετάρτη 29/10/2014 και ώρα 7.00΄ το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Σε αυτήν τη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν και όλες οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε από κοινού θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα στο σχολείο ως προς την προστασία, την ασφάλεια και τη συμπεριφορά των παιδιών. Επίσης, θα θέλαμε να ακούσουμε τους δικούς σας προβληματισμούς προκειμένου να συνεργαστούμε και  να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στη βελτίωση της σχολικής ζωής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή.

Από το Σύλλογο Διδασκόντων

Ιδέες για την πρώτη μέρα στο σχολείο...

Γράφτηκε από τον/την Διευθύντρια on . Posted in Άρθρα γραφείου

Εκτύπωση

Ας ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά...

Μια πολύ καλή επιλογή με προτάσεις για την πρώτη μέρα στο σχολείο, όπως τις μοιράστηκε με ομάδα εκπαιδευτικών ο Σχολικός Σύμβουλος Αχιλλέας Μανδρίκας:

Παιδαγωγικά παιχνίδια: Τεύχος Α: Παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης, συνεργασίας  Ι.

Καμπέρη-Τζουριάδου Ελένη & Πανταζή Σταυρούλα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Τομέας Παιδαγωγικής, 2004

http://reader.ekt.gr/bookReader/show/index.php?lib=EDULLL&item=256&bitstream=256_01#page/30/mode/2up

Τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο τεύχος αυτό μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να γνωριστούν μεταξύ τους με αστείους τρόπους μέσα σε μια χαλαρή και υποστηρικτική ατμόσφαιρα. Καθώς γελούν και διασκεδάζουν ενισχύεται η προσωπική ανάπτυξη, αποκτούν σωματογνωσία και αυτοεκτίμηση. Ταυτόχρονα καλλιεργείται η γνωριμία του άλλου, η έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων, η αλτρουιστική συμπεριφορά, η συνεργασία. Παρότι κύριος στόχος είναι η αλληλεπίδραση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας που θα τους επιτρέπουν να αισθάνονται θετικά και να συνεργάζονται, μπορεί να χρησιμοποιούνται και σε σχέση με άλλους στόχους του αναλυτικού προγράμματος, όπως: ανάπτυξη εννοιών χώρου, οπτικοκινητικής διάκρισης και συντονισμού, ανάπτυξης λεπτής και αδρής κινητικότητας, λόγου, κ.λ.π.

 Παιδαγωγικά παιχνίδια: Τεύχος Β: Παιχνίδια-δραστηριότητες συνεργασίας, επίλυσης συγκρούσεων ΙΙ

Καμπέρη-Τζουριάδου Ελένη & Πανταζή Σταυρούλα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Τομέας Παιδαγωγικής, 2004

http://reader.ekt.gr/bookReader/show/index.php?lib=EDULLL&item=257&bitstream=257_01#page/2/mode/2up

Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:
1. εικαστικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση και
2. θεατρικές δραστηριότητες που συμβάλουν στην απόκτηση δεξιοτήτων για δημιουργική επίλυση των συγκρούσεων.
Μέσω της συλλογικής δουλειάς σε μια δημιουργική και φιλική ατμόσφαιρα, τέτοιες δραστηριότητες αποκτούν νόημα για τα παιδιά που εμπλέκονται αβίαστα και ευχάριστα ενώ ταυτόχρονα, προωθείται η ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους μας ! ! !

Ιωάννα Μικρογιαννάκη

Γνωμικά

«Η αληθινή εκπαίδευση συνίσταται λιγότερο σε διδαχές και περισσότερο σε ασκήσεις.»
Ζαν Ζακ Ρουσό

Ψηφοφορία

Σαν Σήμερα...

 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
+30 210 9603119
+30 210 9603119

Διεύθυνση:
Δημ. Βερελή 59Α
165 61
Γλυφάδα, Ελλάδα
 
e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (σχολείου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (site)

Επιλεγμένα Άρθρα