Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ο δικτυακός τόπος του σχολείου μας είναι στο στάδιο της ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό είναι πιθανόν να υπάρχουν τακτικές αλλαγές μέχρι να πάρει την τελική του μορφή.

Ενημέρωση της Ένωσης Γονέων σχετικά με το Χρυσοπράσινο Φύλλο

Γράφτηκε από τον/την Διαχειριστής on . Posted in Ανακοινώσεις γραφείου

Εκτύπωση

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου, Χρυσοπράσινο Φύλλο, που συντονίζεται από την πλευρά της Ελλάδας από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Αργυρούπολης, φιλοξένησε για τέσσερις μέρες ομάδα κυπρίων μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων που συνόδευαν την αποστολή. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας οργανώθηκαν περιβαλλοντικές δράσεις, πολιτιστικές διαδρομές και η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης με συντονίστρια τη δασκάλα τους κ. Τρακαδά Χαρά και τη συμμετέχουσα εκπαιδευτικό κ. Τομαρά Παναγιώτα, γυμνάστρια του Σχολείου.

Στην κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου, οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Κονιών Πάφου καθώς και οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης του δικού μας Σχολείου παρουσίασαν το σχεδιασμό και την εφαρμογή των περιβαλλοντικών τους προγραμμάτων, τα οποία αντλούν τη θεματολογία τους από τα κρίσιμα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων για την κυπριακή ομάδα και τη μελέτη του δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού για τη δική μας ομάδα. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των γονέων του Σχολείου μας στην εκδήλωση ήταν μεγάλη και μας έδωσε χαρά. Επίσης, χαρήκαμε με την παρουσία συναδέλφων και γονέων από τα γειτονικά σχολεία δεδομένου ότι επιδιώκουμε τη συνεργασία τους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμη ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Κατσιμάρδος Βασίλειος και η κ. Κατσιγιάννη Αφροδίτη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Κύπρο και την Ελλάδα καθώς και με την προσφορά δώρων προς τους κυπρίους μαθητές και μαθήτριες. Τα δώρα αυτά ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν με πολλή αγάπη από τους γονείς και τα παιδιά της Ε΄ τάξης αλλά και από τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα απ’ αυτό το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δόθηκε η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν και να εμπλακούν όλοι οι φορείς της σχολικής κοινότητας, παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς, σε συνεργατικές διαδικασίες και να δημιουργηθεί η αίσθηση της κοινότητας όπου τα μέλη της συνεργάζονται για να πετύχουν τους στόχους της ομάδας.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ και το Δήμο Γλυφάδας για τη συνεργασία και τη βοήθεια που μας πρόσφερε προκειμένου να φέρουμε σε πέρας αυτή φιλοξενία.

Η Δ/ντρια του Σχολείου
Ιωάννα Μικρογιαννάκη

Επιστολή στους γονείς της Ε΄ τάξης

Γράφτηκε από τον/την Διαχειριστής on . Posted in Ανακοινώσεις γραφείου

Εκτύπωση

Αγαπημένα παιδιά και αγαπητοί γονείς

Η εβδομάδα των Γλυκών γεύσεων της Φύσης τέλειωσε με επιτυχία και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύ καλή συμμετοχή και συνεργασία που όλοι μαζί βιώσαμε.

Πραγματικά χαιρόμαστε για το θετικό κλίμα που επικράτησε, για τα καλά οικονομικά αποτελέσματα που είχε αλλά και για το ότι βλέπαμε όλες αυτές τις μέρες τα παιδιά όλου του Σχολείου να δοκιμάζουν και να απολαμβάνουν τις λιχουδιές που φέρνατε.

Ελπίζουμε η συνεργασία να συνεχιστεί και να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει.

Στη συνέχεια σας δίνουμε αναλυτικά το πρόγραμμα φιλοξενίας των φίλων μας από την Κύπρο που έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε σε λίγες μέρες, προκειμένου να είστε ενήμεροι εγκαίρως και να ξέρετε ότι θα ήταν μεγάλη χαρά να συμμετέχουν όλα τα παιδιά της Ε΄ τάξης σε αυτό.

Συνέχεια

Εβδομάδα Γλυκών Γεύσεων της Φύσης

Γράφτηκε από τον/την Διαχειριστής on . Posted in Ανακοινώσεις γραφείου

Εκτύπωση

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 18/02/2013 έως και την Παρασκευή 22/02/2013 το Σχολείο μας, διοργανώνει την εβδομάδα Γλυκών Γεύσεων της Φύσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που σχεδίασαν και υλοποιούν με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Τρακαδά Χαράς οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης. Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα υπάρχουν στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων σπιτικά γλυκίσματα, όπως κέικ, κουλουράκια, μπισκότα σε ατομικές μερίδες αλλά και μαρμέλαδες και λικέρ, όλα φτιαγμένα με τη βοήθεια των γονέων της τάξης που βοηθούν αυτή την πρωτοβουλία. Τα διαλείμματα τα παιδιά του Σχολείου θα μπορούν να προμηθεύονται το κολατσιό τους με ένα συμβολικό ποσό, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι ανάγκες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος. Επίσης, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μετά την προσευχή και κατά το σχόλασμα να επισκέπτονται την έκθεση και να δοκιμάσουν κι εκείνοι τις λιχουδιές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Το τσίρκο που κοιμήθηκε

Γράφτηκε από τον/την Διαχειριστής on . Posted in Ανακοινώσεις γραφείου

Εκτύπωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα έρθει στο σχολείο μας η Πρωτοποριακή Δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ της ομάδας ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΧΟΡΟΘΕΑΜΑ με την παράσταση "Το Τσίρκο που κοιμήθηκε".

Επειδή θέλουμε να κρατήσουμε ως έκπληξη στα παιδιά τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί η δράση, σας παρακαλούμε θερμά να τακτοποιήσετε την οικονομική σας εκκρεμότητα μέχρι τη Δευτέρα 11/02/2013. Το κόστος συμμετοχής είναι 6 ευρώ.

Η παράσταση θα έχει διάρκεια 4 διδακτικές ώρες (από την 1η έως την 4η) και μετά τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις τους.

Ευχαριστούμε πολύ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
+30 210 9603119
+30 210 9603119

Διεύθυνση:
Δημ. Βερελή 59Α
165 61
Γλυφάδα, Ελλάδα
 
e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (σχολείου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (site)

Επιλεγμένα Άρθρα